Work with us

People are central in our company. Only with excellent, talented and happy people is our company able to thrive and provide the best services to our clients. Trinomics staff is made up of 29 nationalities and is able to work in 15 languages. It is needed, we believe, to serve international clients where policy transcends national borders and cultures. Even though economics is our starting point, we have skilled staff with backgrounds in energy science, environmental science, geography, law, geology, political science.

Please, if you are interested in joining our Team, send us your Open Application including your CV and cover letter, to the following email address: recruitment@trinomics.eu

 

 

 

 

Junior consultant – Energy Team

Trinomics is een toonaangevend adviesbureau dat zich richt op het ondersteunen van de overgang naar een koolstofarme, groene en klimaatbestendige samenleving. Ons werk omvat toegepast economisch onderzoek en beleidsadvies, capaciteitsopbouw en kennisoverdracht in een breed scala van energie- en klimaatbeleidsonderwerpen, met klanten variërend van Europese instellingen tot nationale overheden in Europa, tot internationale klanten zoals bilaterale en multilaterale donoren en internationale financiële instellingen. Ons bedrijf bestaat uit drie hoofdteams: het Energie-, Klimaat- en Milieucluster. Als onderdeel van de uitbreiding van onze Nederlandse activiteiten zijn we op zoek naar een Nederlandstalige Junior consultant om ons Energy Team in ons kantoor in Rotterdam te versterken.

 

Wat je gaat doen

De uitdagingen binnen het energiedomein zijn divers, dus je zult veel verschillende soorten werk en omgevingen leren kennen. Je zult deel gaan uitmaken van ons energieteam dat zich richt op energieprojecten voor de Nederlandse markt. Interesse in Nederlandse energie- en klimaatprojecten en een goede beheersing van de Nederlandse taal zijn daarom strikte vereisten voor deze functie. Bij je werkzaamheden als Junior consultant moet je denken aan zaken als:

 • Ondersteunen van het acquisitieproces,
 • Inhoudelijk projectwerk samen met het projectteam. Het werk varieert van literatuuronderzoek, data verzamelen en data-analyse, opzetten van interviews, workshops, tot het uitschrijven van bepaalde onderwerpen en aanbevelingen.

Vereisten

 • Een universitair of hoger diploma in een relevant vakgebied zoals Duurzame Ontwikkeling, Politicologie en Economie, Engineering en Beleidsanalyse, Milieuwetenschappen of gelijkwaardig;
 • C2 Nederlands en Engels niveau (schriftelijke en mondelinge communicatie). Het vermogen om in andere talen te werken is een voordeel.
 • 0-3 jaar werkervaring. Het is een plus als je al enige stage- of werkervaring hebt;
 • Je bent oplossingsgericht, proactief, vindingrijk, energiek en je hebt een analytische instelling;
 • Goede MS Office-vaardigheden, vooral MS Excel. Ervaring in statische software of programmering (bijv. R of Python) zijn niet nodig maar een plus;
 • Tot slot voel je affiniteit met de doelstelling en internationale werksfeer van Trinomics.

Wat wij bieden

 • Een concurrerend pakket arbeidsvoorwaarden waaronder een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (d.w.z. minimaal 28 vakantiedagen, uitgebreide pensioenrechten, interne trainingen & persoonlijk ontwikkelingsprogramma, laptop en telefoon);
 • De mogelijkheid om te leren over verschillende activiteiten en onderwerpen vanuit je interesse in energie;
 • In eerste instantie een contract voor één (1) jaar met de mogelijkheid dit uit te breiden naar een vast contract op basis van goede prestaties (evaluatie na 6 maanden);
 • Hybride werken, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en omstandigheden van de kandidaat;
 • Prettige, internationale en informele werkomgeving met gemotiveerde collega’s, regelmatige sociale evenementen en vrijheid voor eigen initiatieven en activiteiten.

 

Voldoe je aan bovenstaand profiel, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Sollicitaties (motivatiebrief en recent CV) moeten per e-mail worden gestuurd naar recruitment@trinomics.eu. Gebruik de volgende e-mailkop voor uw sollicitatie: “ENER-JC-001 – NAAM SOLLICITANT”.

 

Alleen kandidaten die aan de eisen voldoen, worden uitgenodigd voor een gesprek. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure zullen we de voorgeselecteerde kandidaten uitnodigen voor een casestudy om hun schriftelijke en analytische vaardigheden voor de functie verder te beoordelen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via recruitment@trinomics.eu of +31 (0)10 341 45 92.